(VIDEO) Solat Terakhir Seorang Syuhada’ Sebelum Ajal

By | February 18, 2014

http://i1.wp.com/4.bp.blogspot.com/-qfLsaj6BG9U/T44TMNJDpsI/AAAAAAAAFvY/uXnVDZ6o09w/s1600/untitled1.JPG?resize=319%2C197Apabila menonton video ini, rasa malu dan sedih pun ada pada diri sendiri kerana kita selalu melalaikan solat, melewat atau meninggalkan solat. Sekurang-kurangnya mendapat keinsafan apabila melihat seorang syuhada yang kritikal masih lagi mahu bersolat walaupun keadaannya yang cedera parah serta hilang sebelah tangan sebelum ajal menjemputnya. Moga-moga dan sama-samalah kita perbetulkan solat kita yang sudah lama longgar. Semuga roh syuhada’ ini dirahmati Allah SWT. Amin.

KETERANGAN VIDEO INI.

Walaupun dalam saat yang kritikal tetapi Solat sebagai Jambatan Ke Syurga tetap ditunaikan, tanpa tangan sebelah, paha berlumuran darah, berwuduk dengan bantuan sahabat seperti sahabat Rasulullah SAW, Tanah Kuburan telah digali, namun tetap gagah dan bertenaga melakukan solat, semoga menambahi rahmat dan Ihsan padanya, sesungguhnya telah berjayalah ibu bapa, guru dan ustaz, sahabat dan taulan yang mendidiknya. Semua mereka yang terlibat dalam membina jiwa sebegini pasti mendapat habuan Syurga daripada Allah SWT, bergembiralah mereka yang Ihklas dalam perjuangan dan kehidupan bersama Allah SWT… Lihatlah Ikhwah semua, mati yang diredhai Allah SWT
Wasallam.

Author: Ali Wowberita

Ali merupakan salah seorang penulis di Wowberita.org. Mula menulis sejak 2011 sehingga sekarang. Seorang pemegang ijazah Sarjana Muda Komunikasi dari UiTM Shah Alam.

2 thoughts on “(VIDEO) Solat Terakhir Seorang Syuhada’ Sebelum Ajal

    1. sya

      subhanallah……tabarakallah…..hanya Allah shj yang tahu….tapi kita ……sama2 kita renungkan…

      Reply

Leave a Reply