Tutorial Cara Mudah Hack Password Facebook

By | July 21, 2013

Sila ambil perhatian jika korang berkongsi menggunakan laptop atau PC. Entry ni sebenarnya lebih kepada soal keselamatan ketika menggunakan browser Mozilla Firefox.

Perasan tak dengan dialog box di bawah ni?

Ya, Firefox akan bagi pilihan untuk korang sama ada nak remember password atau tak. Sesetengah orang beranggapan benda ni bagus dan sebenarnya ia adalah BAHAYA walaupun korang simpan menggunakan Master Password sekali pun.

Aku akan tunjukkan bagaimana nak tengok password yang telah disimpan tu.

1. Biasanya, setiap kali kita nak login website yang kita dah remember password akan keluar paparan macam kat bawah ni. Contohnya Facebook.

2. Right Click dalam kotak password nak pilih Inspected Element (Q).

3. Akan keluar paparan macam kat bawah ni.

4. Cari perkataan ni

<input class=”inputtext” name=”pass” id=”pass” tabindex=”2″ type=”password”>

5. Double click dekat password

6. Tukarkan menjadi text dan tekan enter. Hasilnya macam ni.

Nampak tak? Korang boleh je simpan password tu jika korang sorang je pakai laptop tu, maksudnya tak berkongsi dengan orang.

Sebagai peringatan, jangan guna tutorial ni untuk mengodam akaun orang lain, aku just nak buktikan yang menggunakan Master Password untuk simpan semua password tu masih tak selamat.

Incoming search terms:

5 thoughts on “Tutorial Cara Mudah Hack Password Facebook

  1. Ena

    Assalamualaikum .encik blh x sy ingin meminta pertolongan atau bantuan? Mengenai fb atau komputer..harap sgt2 dpt membantu…terima kasih :)

    Reply
  2. umi

    Ada x sesapa yg bole hack fb org lain..sy nak upah lah..demi maruah saya dan anak2

    Reply
  3. siti

    ya, sy pn amat2 memerlukan org yg blh upah hack password acc fb n tagged suami sy sbb nk bukti aktiviti kotor dia dgn betina n nyah yg menjual bdn dlm tu… T_T tlgla sy…..

    Reply
  4. noni

    x leh hacks kan fb org ke…. aduh… aq rasa nk nangis disebabkan org tu bash guna nama mak bapak… tolong lha please.. :'( … mmg akan rasa nk nangis

    Reply

Leave a Reply