Tutorial Cara Mudah Hack Password Facebook | Blog Berita Online

Tutorial Cara Mudah Hack Password Facebook

July 21st, 2013 1 Comment Info

Sila ambil perhatian jika korang berkongsi menggunakan laptop atau PC. Entry ni sebenarnya lebih kepada soal keselamatan ketika menggunakan browser Mozilla Firefox.

Perasan tak dengan dialog box di bawah ni?

Ya, Firefox akan bagi pilihan untuk korang sama ada nak remember password atau tak. Sesetengah orang beranggapan benda ni bagus dan sebenarnya ia adalah BAHAYA walaupun korang simpan menggunakan Master Password sekali pun.

Aku akan tunjukkan bagaimana nak tengok password yang telah disimpan tu.

1. Biasanya, setiap kali kita nak login website yang kita dah remember password akan keluar paparan macam kat bawah ni. Contohnya Facebook.

2. Right Click dalam kotak password nak pilih Inspected Element (Q).

3. Akan keluar paparan macam kat bawah ni.

4. Cari perkataan ni

<input class=”inputtext” name=”pass” id=”pass” tabindex=”2″ type=”password”>

5. Double click dekat password

6. Tukarkan menjadi text dan tekan enter. Hasilnya macam ni.

Nampak tak? Korang boleh je simpan password tu jika korang sorang je pakai laptop tu, maksudnya tak berkongsi dengan orang.

Sebagai peringatan, jangan guna tutorial ni untuk mengodam akaun orang lain, aku just nak buktikan yang menggunakan Master Password untuk simpan semua password tu masih tak selamat.

Incoming search terms:

Sign up free email newsletter

Stay Updates with this Blog. Get Free email newsletter updates, Enter your Email here:

Don't forget to confirm your email subcription

One Response to “Tutorial Cara Mudah Hack Password Facebook”

  1. cerak_bo says:

    macam mane nk tkar ke teks?

 

Leave a Reply to this Post

Stats
Entertainment Blogs Entertainment Blogs Blogged.my Kedai Backlink,Backlink Percuma lebih007's Profile on Ping.sg