Sinopsis Drama Luluhnya Sebuah Ikrar – Slot Ratu TV9

Setelah berakhirnya derita yang ditanggung Diana dalam Kerana Lelaki Itu, drama terbaru terbitan Double Vision Sdn. Bhd iaitu Luluhnya Sebuah Ikrar bakal menghiasi malam Isnin dan Selasa anda mulai 6 Mei ini. Antara pelakon yang membintangi drama 14 episod ini ialah Sara Ali, Ryzal Jaafar, Zul Ariffin dan Ruzana Ibrahim.

Sinopsis Drama Luluhnya Sebuah Ikrar TV9

Yati, seorang gadis biasa yang lemah lembut telah berjaya menawan hati Shahrul, seorang pewaris sebuah syarikat guaman. Walaupun ibu dan bapanya telah menentukan calon bakal isteri untuk Shahrul, Yati dan Shahrul tetap terus bercinta dan merancang untuk berkahwin. Malangnya, beberapa hari sebelum mereka bernikah, Yati telah diculik dan dirogol. Shahrul yang setia terus berada di sisi Yati dan tetap ingin meneruskan niatnya untuk menikahi gadis yang dicintainya itu. Walaubagaimanapun, Yati pula mendapati dirinya mengandungkan anak perogolnya. Buntu dan tak tahu apa yang patut dia lakukan, Yati nekad untuk melarikan diri.

Yati berada di dalam dilema dan akhirnya berputus asa untuk hidup. Dia membuat keputusan untuk membunuh diri dengan terjun ke dalam sungai dan membiarkan dirinya lemas. Takdir menyebelahi Yati apabila dia diselamatkan oleh seorang lelaki yang bernama Azhar, yang kemudiannya menawarkan kepada Yati untuk tinggal di rumahnya sementara Yati memikirkan jalan untuk menyelesaikan masalah yang menimpa dirinya.

Leave a Reply

Your email address will not be published.