Semak Status Permohonan Bantuan Rakyat 1Malaysia | Blog Berita Online

Semak Status Permohonan Bantuan Rakyat 1Malaysia

January 15th, 2012 54 Comments Dalam Negeri

Status permohonan Bantuan Rakyat 1Malaysia (BR1M) akan diketahui pada 15 Januari 2012. Semua pemohon BR1M akan dimaklumkan mengenai keputusan permohonan melalui pos. Pemohon yang berjaya akan menerima surat pemakluman masing-masing secara berperingkat-peringkat dengan disertakan tarikh dan tempat majlis penyerahan baucar diadakan.

Pembayaran bantuan rakyat RM500 ini akan dibuat secara berperingkat itu dijangka mengambil masa dua bulan sehingga 15 Mac depan.

Cara Tuntut Baucer BR1M:

Baucer itu boleh ditunaikan di cawangan Bank Simpanan Nasional (BSN), CIMB dan Maybank di seluruh negara. Kaunter bergerak khas turut disediakan di ketiga-tiga bank berkenaan pada majlis penyerahan baucar di kawasan luar bandar untuk kemudahan orang ramai di pedalaman menunaikan baucar.

Pertanyaan Status Permohonan BR1M:

Pemohon boleh menghubungi talian hotline 1800222500 atau 1300883010 mulai Isnin ini antara jam 9 pagi hingga jam 5 petang untuk memeriksa status permohonan. Atau anda boleh mula menghantar pertanyaan email ke belanjawan2012@treasury.gov.my.

Rayuan Permohonan BR1M:

Bagi pemohon yang gagal pula, rayuan boleh dibuat dengan menggunakan borang khas yang boleh diperoleh di pejabat LHDN, agensi kerajaan berkaitan atau download menerusi laman web www.treasury.gov.my.

Lanjutan Tarikh Permohonan:

Bagi mereka yang tidak sempat untuk menghantar borang permohonan, anda boleh mengahantar borang BR1M dimana tarikh penyerahan penghantaran borang telah dilanjutkan sehingga 10 Februari 2012.

Incoming search terms:

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Sign up free email newsletter

Stay Updates with this Blog. Get Free email newsletter updates, Enter your Email here:

Don't forget to confirm your email subcription

54 Responses to “Semak Status Permohonan Bantuan Rakyat 1Malaysia”

  1. mohamad rahimi bin samsudin says:

    layak atau tidak permohonan br1malaysia

  2. lawrence ak valentine kapat says:

    layak atau tidak

  3. wow says:

    semakan status permohonan

    Pemohon boleh menghubungi talian hotline 1800222500 atau 1300883010 dari jam 9 pagi hingga jam 5 petang. Atau anda boleh menghantar pertanyaan email ke belanjawan2012@treasury.gov.my

  4. RABIAH BINTI ABULKASSIM says:

    LAYAK KE TIDAK

  5. Che Yahinawati bte,Abd.Samad says:

    layak atau tidak

  6. musa bin ahmad says:

    layak atau tidak

  7. RAZIF BIN SAHAT says:

    layak atau tidak

  8. lyn says:

    saya ingin tahu status pmohonan sya brimalaysia

  9. Sukar Bundan says:

    layak atau tidak

  10. mohd hairizal says:

    layak atau tidak

  11. suzana binti abdul rahman says:

    kenape saya tidak layak.

  12. jubelin ak impin says:

    nak cek nma Impin Ak Anding smada layak atau tdk?

  13. SITI BINTI SAHAK says:

    ADAKAH SAYA DAPAT PERMOHONAN BR1M??

  14. macam mana nak semak permohonan BR1M secara online untuk menanyakan tentang kelulusan status permohonan.

  15. Zamilah Binti Yusoff says:

    adakah saya layak menerima bantuan BR1M?

  16. Siti Rohaini Roslan says:

    Bila ke tarikh akhir duit BR!M 500 tu

  17. abdullah bin bchik says:

    adakah saya layak atau tidak terima bantuan BR1m

  18. koid chee booi says:

    adakah saya layak

  19. mohd jumain bin juwaher says:

    nak tanya ni tunggu lama sangat layak ke tak layak ni…..

  20. ali says:

    lulus atau tidak

  21. malar kody says:

    layak atau tidak

  22. sy,org susuh,kadang2 ada kerja,kadang2 ada,nak dapat 500 pun susuh 1 bln,tolong chek dengan teliti.mcm ni ke kerajaan pilih kasi batuaan utk rakyat.klu x boleh henda x payah bawa ayat bersatu,,,,umor sy dah 43thn.tolong buat keadalan pada rakyat…

  23. hitre says:

    bila saya bantuan masok/?

  24. shasha says:

    Cam nak clim bila da dpt boucer 500

  25. status permohonan saya macam mana?

  26. MUHAMMAD RIZAL BIN AB HAMID says:

    macam mana status permohonan saya…sampai sekarang tak dapat jawapan lagi

  27. mohamad nor says:

    ingin tahu status kedukkan permohonan samada layak atau tidak (ic 560430-05-5331) Mohamad Nor bin Shariff.

  28. Tay Ah Moi @ Tee Ah Mo says:

    Hendak tahu akan status rayuan Brim untuk Tay Ah Moi no k/p 370325015058.
    Puan adalah seorang ibu tunggal yang cacat kaki, tidak boleh berjalan tanpa tongkat (walker).

  29. vimala says:

    semakan permohonan status brim. no i/c 820119146589

  30. ingin tahukedudukan status permohonan $500.00

  31. SITHI AZNAH BINTI MOHAMED DULKIBLI says:

    adakah saya layak dapat bantuan…..?

  32. AYOB BIN MAT says:

    Layak atau tidak bantuan satu Malaysia

  33. azainiabdullah66@yahoo.com says:

    layak atau tidak bantu satu malaysia

  34. ingin tahu status kelulusan pemohonan RM 500.00….

  35. Aree says:

    Mmmmmmm…..atas kertas x da catit pendapatan bulanan..tapi takut akhirat plak kena ….jadi x yah apply kot….

  36. RUZANNA says:

    Saya ingin bertanya tentang semak status ebr1m saya adakah sudah berjaya atau belum?
    Pertanyaan kedua saya,lepas saya memohon ebr1m tersebut saya tidak mencetak salinan daftar tersebut.xapakah jika saya tidak mencetak? bila saya nk buka mohon lagiskali untuk ubahsuai dan mencetak kerana tidak mencetak tidak boleh lagi..xapakah?

  37. ramlah says:

    nak tanya status permohonan ..berjaya atau tidak

    ic no.760508015062

  38. SUHAILA BINTI HALIMIN says:

    NAK TANYA STATUS PERMOHONAN

    I/C NO 851109-01-58*6

  39. TAN CHING CHING says:

    nak tanya status permohonan ..berjaya atau tidak ?
    i/c 750704-08-5624
    Jika dapat bila boleh terima ?

  40. Kerol says:

    WOIIIII!!!!

    Baca la sampai paham posting ni..
    Adeeehhhh..
    Ni acknowledgement aje..
    Nak check kena call 1800-222-500
    Tak pun Emel kat belanjawan2012@treasury.gov.my
    Atau tunggu surat sampai..

    Itu pun susah nak paham ke???

    Pi bagi nombo i.c watpe..

  41. yusnita yusop says:

    nak tanya status permohonan ..berjaya atau tidak ?

    i/c 740613-04-5054

    bila boleh terima ?

    terima kasih.

  42. WAN KAMARUL says:

    SAYA LAYAK KE TIDAK??NOM IC SAYA 881209-06-5351

  43. muhammad azhar says:

    Sy thun lpas dh dpt brim,tp thn nie sy kmas kini blm dpt lg bg yg bujang…no akuan pown sy dh bg…mcam mna nk cek dpt bla??

 

Leave a Reply to this Post