Semak Status Permohonan Bantuan Rakyat 1Malaysia

By | January 15, 2012

Status permohonan Bantuan Rakyat 1Malaysia (BR1M) akan diketahui pada 15 Januari 2012. Semua pemohon BR1M akan dimaklumkan mengenai keputusan permohonan melalui pos. Pemohon yang berjaya akan menerima surat pemakluman masing-masing secara berperingkat-peringkat dengan disertakan tarikh dan tempat majlis penyerahan baucar diadakan.

Pembayaran bantuan rakyat RM500 ini akan dibuat secara berperingkat itu dijangka mengambil masa dua bulan sehingga 15 Mac depan.

Cara Tuntut Baucer BR1M:

Baucer itu boleh ditunaikan di cawangan Bank Simpanan Nasional (BSN), CIMB dan Maybank di seluruh negara. Kaunter bergerak khas turut disediakan di ketiga-tiga bank berkenaan pada majlis penyerahan baucar di kawasan luar bandar untuk kemudahan orang ramai di pedalaman menunaikan baucar.

Pertanyaan Status Permohonan BR1M:

Pemohon boleh menghubungi talian hotline 1800222500 atau 1300883010 mulai Isnin ini antara jam 9 pagi hingga jam 5 petang untuk memeriksa status permohonan. Atau anda boleh mula menghantar pertanyaan email ke belanjawan2012@treasury.gov.my.

Rayuan Permohonan BR1M:

Bagi pemohon yang gagal pula, rayuan boleh dibuat dengan menggunakan borang khas yang boleh diperoleh di pejabat LHDN, agensi kerajaan berkaitan atau download menerusi laman web www.treasury.gov.my.

Lanjutan Tarikh Permohonan:

Bagi mereka yang tidak sempat untuk menghantar borang permohonan, anda boleh mengahantar borang BR1M dimana tarikh penyerahan penghantaran borang telah dilanjutkan sehingga 10 Februari 2012.

Incoming search terms:

54 thoughts on “Semak Status Permohonan Bantuan Rakyat 1Malaysia

    1. wow Post author

      hubungi talian hotline 1800222500 atau 1300883010 untuk pertanyaan status permohonan

      Reply
    1. mohd noor bin hussain

      Saya mohon rayuan untuk bantuan 1 malaysia,adakah di luluskan @ tidak…no ;710510035411

      Reply
  1. mohd jumain bin juwaher

    nak tanya ni tunggu lama sangat layak ke tak layak ni…..

    Reply
  2. mahazim bin mohamed

    sy,org susuh,kadang2 ada kerja,kadang2 ada,nak dapat 500 pun susuh 1 bln,tolong chek dengan teliti.mcm ni ke kerajaan pilih kasi batuaan utk rakyat.klu x boleh henda x payah bawa ayat bersatu,,,,umor sy dah 43thn.tolong buat keadalan pada rakyat…

    Reply
  3. MUHAMMAD RIZAL BIN AB HAMID

    macam mana status permohonan saya…sampai sekarang tak dapat jawapan lagi

    Reply
  4. mohamad nor

    ingin tahu status kedukkan permohonan samada layak atau tidak (ic 560430-05-5331) Mohamad Nor bin Shariff.

    Reply
  5. Tay Ah Moi @ Tee Ah Mo

    Hendak tahu akan status rayuan Brim untuk Tay Ah Moi no k/p 370325015058.
    Puan adalah seorang ibu tunggal yang cacat kaki, tidak boleh berjalan tanpa tongkat (walker).

    Reply
  6. SITHI AZNAH BINTI MOHAMED DULKIBLI

    adakah saya layak dapat bantuan…..?

    Reply
  7. azainiabdullah66@yahoo.com

    layak atau tidak bantu satu malaysia

    Reply
  8. Aree

    Mmmmmmm…..atas kertas x da catit pendapatan bulanan..tapi takut akhirat plak kena ….jadi x yah apply kot….

    Reply
  9. RUZANNA

    Saya ingin bertanya tentang semak status ebr1m saya adakah sudah berjaya atau belum?
    Pertanyaan kedua saya,lepas saya memohon ebr1m tersebut saya tidak mencetak salinan daftar tersebut.xapakah jika saya tidak mencetak? bila saya nk buka mohon lagiskali untuk ubahsuai dan mencetak kerana tidak mencetak tidak boleh lagi..xapakah?

    Reply
  10. TAN CHING CHING

    nak tanya status permohonan ..berjaya atau tidak ?
    i/c 750704-08-5624
    Jika dapat bila boleh terima ?

    Reply
  11. Kerol

    WOIIIII!!!!

    Baca la sampai paham posting ni..
    Adeeehhhh..
    Ni acknowledgement aje..
    Nak check kena call 1800-222-500
    Tak pun Emel kat belanjawan2012@treasury.gov.my
    Atau tunggu surat sampai..

    Itu pun susah nak paham ke???

    Pi bagi nombo i.c watpe..

    Reply
  12. yusnita yusop

    nak tanya status permohonan ..berjaya atau tidak ?

    i/c 740613-04-5054

    bila boleh terima ?

    terima kasih.

    Reply
  13. muhammad azhar

    Sy thun lpas dh dpt brim,tp thn nie sy kmas kini blm dpt lg bg yg bujang…no akuan pown sy dh bg…mcam mna nk cek dpt bla??

    Reply

Leave a Reply