(GAMBAR) Ngeri!!! Wajah Paul Walker ‘Terbelah’ Akibat Nahas

Pelakon Paul Walker yang terkenal dengan filem ‘The Fast and the Furious’ maut akibat kemalangan jalan raya pada petang Sabtu. Kematian pelakon berusia 40 tahun itu disahkan melalui laman twitter dan Facebook. Berita kematiannya turut dilaporkan secara eksklusif dalam portal berita hiburan TMZ. Menurut laporan itu, kejadian berlaku di Santa Clarita, utara Los Angeles. Sekeping gambar dipercayai wajah… Read More »

(GAMBAR & VIDEO) Seorang Maut, 7 Cedera Nahas Dekat Terowong Menora

Seorang maut manakala tujuh yang lain cedera dalam kemalangan membabitkan dua treler dan dua kereta di kilometer 257.2 Lebuhraya Utara-Selatan menghala Selatan berhampiran Terowong Menora di Ipoh hari ini. Dalam kejadian pukul 4.30 petang itu, pemandu lori treler yang membawa muatan siling, M. Ukesparen, 31, disahkan mati di Hospital Raja Permaisuri Bainun (HRPB). Ketua Polis Daerah Kuala Kangsar,… Read More »

Gambar kereta peronda kena saman AES

Wohaa!!! Bukan setakat kenderaan rakyat marhaen je kena saman AES beb.., kereta Polis sendiri pun kena tauu… Ini membuktikan bahawa kamera AES tu memang adil dan tak pilih ‘bulu’.. Korang janganlah pulak ye persoalkan saman tersebut dibayar atau tak.., yang penting.., sistem AES tu dah buktikan sifat keadilan yang cukup mantop beb.. Pasal tu lah gua dari mula… Read More »

(GAMBAR) Dua Beradik Maut Rempuh Tembok Tol

Dua beradik maut manakala seorang lagi rakan mereka cedera parah apabila kenderaan yang dinaiki terbabas dan melanggar tembok penghadang di Plaza Tol Sungai Ramal di Kilometer 24 Lebuhraya Silk, pagi semalam. Dalam kejadian kira-kira jam 7.15 pagi itu, mangsa, K Harry Krisnan, 24, K Balamurugan, 19, maut di tempat kejadian, manakala R Ramesh yang berusia 20-an cedera parah.… Read More »

(14 GAMBAR) Kejam! Ritual Penggal Kepala Binatang

Amat menyedikan apabila melihat ritual perayaan bagi negara Nepal ini. Lazimnya, bagi mana-mana agama pun, Tuhan masing-masing akan menerapkan elemen kasih-sayang di antara satu sama lain. Tidak kira dengan apa jenis kehidupan. Namun, berbeza dengan perayaan keagamaan bagi warga Nepal ini. Mereka akan meraikan ritual dengan mengorbankan beribu-ribu ternakan demi Dewi Gadhiami. Lebih menyedikan apabila acara itu dilakukan… Read More »