Kasih ibu membawa ke syurga, kasih ayah sepanjang masa adalah perumpamaan sesuai untuk menggambarkan perasaan seorang anak yang menyayangi ibu bapanya.

Seorang lelaki menjadi tular di laman sosial kerana dia membuat kejutan di hari lahir ibunya hingga membuat warga laman sosial terharu.

Lelaki tersebut dikenali sebagai Faizal Faiz Farish memuatnaik video kejutan sempena hari lahir ibunya yang ke -57.

Menurut Faizal, dia hampir terlupa mengenai tarikh hari lahir ibunya tetapi sempat mengingati kembali lalu dia merancang untuk berlakon sakit dibantu oleh adiknya.

Pada mulanya, ibu Faizal kelihatan risau melihat anaknya muntah darah dan kelihatan tak bermaya untuk bergerak.

Kemudian, Faizal segera menunjukkan hadiah yang dibelinya kepada ibunya. Ternyata si ibu begitu terkejut hingga mengambil masa lama untuk menenangkan diri.

Selepas itu, adik Faizal menghulurkan kek dan ibu mereka kelihatan sungguh terkejut, terharu dengan kejutan yang paling dramatik ini.

Malah, warga laman sosial turut terkesan dengan gelagat anak-beranak itu yang jelas menunjukkan si anak begitu menyayangi ibunya.

Semoga hubungan kita dengan ibu bapa sentiasa baik kerana kita takkan wujud di dunia ini tanpa mereka yang sanggup bekerja keras demi memberikan yang terbaik untuk kita.

Loading...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.