Permohonan Pertukaran MRSM 2012

Kepada pelajar MRSM yang ingin melakukan pertukaran ke MRSM lain boleh isi borang pertukaran di MRSM masing-masing. Borang yang lengkap hendaklah diserahkan kepada Pengetua untuk urusan selanjutnya. Semua proses pertukaran adalah berdasarkan kepada kekosongan tempat di MRSM yang dipohon.

Pertukaran hanya boleh dilakukan pada semester pertama di maktab iaitu sehingga bulan Mei dan semester kedua iaitu sehingga 15hb September.

Semak Keputusan Permohonan Ke MRSM Tingkatan 1 2012

 1. Dalam taklimat.. ada pengetua mrsm cakap mulai tahun 2012 sebarang pertukaran mrsm tidak dibenarkan

  Reply
 2. My daughter got IGCSE in BALING KEDAH, it is quite far from Seremban, we are anticipating that she can change to Alor Gajah Melaka soon.

  Reply
  • suparna..did ur doter got the transfer..my son dpt utk intake 2014..saya dh pesan suruh dia isi borang transfer..hope sgt dapat..

   Reply
 3. Diana Luxury bt.Aloysius Atek Jan 27, 2015, 7:31 pm

  Anak perempuan saya dapat di mrsm sandakan..pada 2015 sangat jauh dari sarawak…macammana nak merayu pindah…perlukah saya mendaftar dulu ke mrsm sandakan tu…lepas tu mohon pindah?binggung sgt.

  Reply
 4. anak saya diterima masuk mrsm batu pahat4 mac 15…dia mengadu yg dia tidak dapat mengikuti program igcse. Anak amat berminat masuk mrsm dan ingin menukar ke program bias dan berpindah ke mrsm muar…bagaimana caranya..

  Reply
 5. Rahaizan Taib May 15, 2015, 1:04 pm

  Anak saya tingkatan 1 di MRSM Jeli, anak saya ada masalah belajar di sana dan saya ingin membuat permohonan pertukaran ke MRSM Tumpat. Cuma saya ingin bertanya adakah program biasa boleh tukar ke pogram IGCSE.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.