Penyokong Negeri Sembilan Bakar Bendera Terengganu Fitnah Belaka | Blog Berita Online

Penyokong Negeri Sembilan Bakar Bendera Terengganu Fitnah Belaka

October 29th, 2013 8 Comments Dalam Negeri

Sebelum ini ada khabar angin yang mengatakan penyokong Negeri Sembilan bakar bendera Terengganu tapi menurut beberapa penyokong yang berada di kawasan kejadian, mereka tidak nampak pun bendera Terengganu di bakar.

Kelab Penyokong Bola Sepak Negeri Sembilan ada mengeluarkan satu kenyataan yang mengatakan penyokong negeri sembilan tersebut telah dipijak semasa bertembung dengan penyokong Terengganu. Ini kenyataan yang kami petik dari Kelab Penyokong Bola Sepak Negeri Sembilan..

-info-selepas tamat perlawan saya telah keluar dari kawasan tempat duduk dan melihat sekumpulan pasukan kompang/gendang n9 meraikan kemenangan berhampiran gate tiket.tiba2 segerombolan penyokong terengganu lalu berhampiran tempat penyokong negeri sembilan yang sedang meraikan kemenangan..senang crite…tup2 diorang ni bertembung saya pun lari ke belakang nak selamatkan diri..nampak dari jauh kecoh2 polis pun datang redakan keadaan.saya dan kawan2 beranikan diri mara ke depan bila polis dah asingkan penyokong terengganu ke luar stadium..saya pun nampak orang diatas terbaring dan dikelilingi penyokong negeri sembilan yang cuba membantu..saksi dan rakan2 dia kata dia telah dipijak ketika bertembung tadi..namun tiada pun kesan bendera dibakar mahupun api berada di kawasan berhampiran..harap maklum.

Facebook Kelab Penyokong Negeri Sembilan klik sini

Video Penyokong Negeri Sembilan Kena Belasah Dengan Penyokong Terengganu klik sini

Sign up free email newsletter

Stay Updates with this Blog. Get Free email newsletter updates, Enter your Email here:

Don't forget to confirm your email subcription

8 Responses to “Penyokong Negeri Sembilan Bakar Bendera Terengganu Fitnah Belaka”

  1. Santuryu says:

    ala. pencuri mati pun x kan ngaku dia tu pencuri. inikan pula pembakar bendera haha.

  2. cik bambam says:

    ntah mana satu betol ntah mana satu salah.. 2-2 penyokong pon sama xde sivik..!sorang dok bakar..beratus dok pukul.. kita pon tak ada kat tempat kejadian.. x tau yg mana betol.. :)

  3. LoLlalala says:

    wei…. semalam ko tak tengok.. jangan nak fitnah orang fitnah orang lar.. nak cari pubilisiti murahan nak promot
    site lar tu…. aku tengok depan mate kot…

  4. cammy says:

    hello…yg diorg bakar bendera tu dekat parking kete..bukan dlm stadium tu..so sblm sebar berita please checking dulu ye….

  5. peyruh says:

    aku tgk dpan mate laa..nok fitnah pebendenyerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr..dgr sgt dri mlut org N9..xkn la saje2 nk pukul..ade otak gune..

  6. iMBobo says:

    oh mcmtu, siapalah sebarkan khabar angin bakar bendera tu..

  7. Peminat says:

    yang bakar bendera dekat parking.. ada banyak pergaduhan selepas tamat perlawanan.. yang dekat pintu stadium tu pun ada gak.. so sila sahih kan dulu berita sebelum nak sebarkan.. Pokok kalau takde angin, pokok takkan goyang.. cuma satu je yang jelas aku nampak, pihak yang menang meraikan kemenangan tanpa tengok keadaan sekeliling. ada penyokong n9 yang sengaja provok kat depan aku sendiri.. aku ada di stadium masa tu so aku boleh komen..

  8. lyxza says:

    entah..aku fan n9,aku mmg takde kt tmpt kejadian,so klu btol ade fan n9 bakar bndera ganu,aku pun mrah,aku pun tak marah fan ganu mengamok sbb bkar bendera isu snsitif,yg die tu g bakar nape?takde otak ker?ke budak2??tak paham aku tindakan dorang ni,tp pasti ke yg kene belasah ni org yg bakr bendera tu?klu tak,bedose ler korang yg pukul budk ni..

 

Leave a Reply to this Post