Nongkrong 2012 Full Movie Download

Sekali lagi, Ismail Bob Hasim tampil dengan genre komedi seram menerusi filem ketujuh arahannya dan filem terbitan Metrowealth Pictures (MIG). Filem Nongkrong mengandingkan Shaheizy Sam, Angah Raja Lawak dan Epy Raja Lawak. Filem ini berkonsep sama seperti Ngangkung juga kerana masih menampilkan topik pemujaan nombor ekor. Jangan lupa untuk menyaksikan filem Nongkrong ini di pawagam bermula 10 Mei 2012.

Sinopsis Filem Nongkrong 2012

Nongkrong mengisahkan tiga pemuda, Aman (Angah), Bada (Sam) dan Cumi (Epy) yang cuba mencari kekayaan dengan menggunakan jalan yang tidak sepatutnya iaitu meminta nombor ekor.

Cumi terdesak ingin meminang kekasihnya, Lin (Nuremy) manakala Bada dan Aman yang mahu mengubah nasib keluarga, tekad menemui bomoh bagi melaksanakan hasrat mereka.

Segala-galanya bermula apabila seorang bomoh handal menjalankan upacara memanggil puteri laut untuk membantu mereka. Puteri bersetuju dengan syarat, salah seorang daripada mereka bertiga iaitu Bada perlu berkahwin dengannya.

Melihatkan kejelitaan Puteri, Bada tanpa bertangguh terus bersetuju. Usai sahaja upacara perkahwinan, Puteri bertukar rupa menjadi hantu yang menakutkan menyebabkan semua mereka lari lintang pukang. Bomoh pula dibunuh oleh hantu Puteri. Hidup mereka berubah apabila hantu Puteri terus mengejar dan menghantui kehidupan mereka termasuklah mengganggu Zura (Siti Aziz), isteri Aman yang sedang hamil dan Haryani, anak perempuan Bada yang masih kecil.


Download Links Nongkrong 2012 Full Movie

Jumbofiles Part 1
Jumbofiles Part 2

Hotfile

Mediafire Part 1
Mediafire Part 2

Leave a Reply

Your email address will not be published.