Mael Lambung 2012 Full Movie Download

Mael Lambung merupakan filem terbaru arahan Ahmad Idham yang menampilkan Zizan dan Juliana Evans sebagai teraju utama. Ia mengisahkan seorang penarik kereta professional di Kuala Lumpur. Jangan lupa untuk menyaksikan filem Mael Lambung ini di pawagam bermula 21 Ju 2012. Bagi mereka yang tidak berkesempatan menonton filem ini di pawagam, boleh download Mael Lambung 2012 Full Movie di sini.

Sinopsis Filem Mael Lambung

Mael Lambung (Zizan Razak) merupakan seorang penarik kereta yang cukup dikenali di Kuala Lumpur. Hidupnya mula berubah dan menjadi kelam kabut apabila bertemu dengan Maria (Juliana Evans) yang meminta pertolongan darinya untuk menyelamatkan diri daripada penjahat.

Pelarian mereka untuk menyelamatkan diri membawa Mael dan Maria ke Terengganu yang juga kampung halaman Mael. Rupa-rupanya Mael telah lama meninggalkan negeri kelahirannya ini kerana membawa diri.

Di kampung, Mael kembali bertemu dengan Rozie (Shenthy Feliziana), bekas kekasihnya yang kini telah bergelar tunangan kepada Tiger (Taiyudin Bakar). Konflik mula timbul apabila Tiger tidak menyenangi kepulangan Mael kerana cemburu dengan hubungan yang pernah terjalin di antara Mael dan Rozie sebelum ini.

Penjahat memburu Maria kerana mahukan mikrocip yang mengandungi maklumat tender projek kerajaan itu akhirnya dapat menjejaki mereka di Terengganu. Apakah yang berlaku seterusnya?

Download Links Mael Lambung 2012 Full Movie[wp-like-locker]

Mediafire Part 1
Mediafire Part 2

[/wp-like-locker]

Leave a Reply

Your email address will not be published.