(GAMBAR) Majlis Pernikahan Tengku Amalin & Pengiran Muda Abdul Qawi | Blog Berita Online

(GAMBAR) Majlis Pernikahan Tengku Amalin & Pengiran Muda Abdul Qawi

June 28th, 2013 0 Comments Dalam Negeri, Info

Majlis persandingan adinda Sultan Kelantan, Tengku Amalin AIshah Putri Petra, 29, dengan anak saudara Sultan Brunei, Pengiran Muda Abdul Qawi, 39 akan berlangsung esok di Istana Negeri hari ini.

Majlis akad nikah pasangan diraja dilaporkan diadakan di Istana Mahkota, Kubang Kerian pada jam 8:45 malam semalam, menurut laporan Berita Harian.

Pasangan pengantin juga akan menghadiri majlis istiadat bersanding di Balai Penghadapan, Bukit Kayangan, Brunei, 6 Julai ini dan majlis istiadat doa kesyukuran, keesokannya.

Tengku Amalin yang pernah menjadi Majistret di Kota Bharu dan Pendaftar Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur, adalah anakanda keempat dan puteri bongsu Sultan Ismail Petra, manakala Pengiran Muda Abdul Qawi adalah anakanda sulung daripada 10 beradik kepada Pengiran Muda Mohamed Bolkiah, iaitu adinda Sultan Hasanal Bolkiah.

Adinda Sultan Kelantan itu yang sebelum ini melanjutkan pengajian peringkat sarjana undang-undang di Universiti Melbourne, Australia dan Abdul Qawi, difahamkan bertunang April lalu di Istana Negeri dengan berbalas hantaran 11 dulang di pihak lelaki dan 13 dulang di pihak perempuan.

Rombongan diraja Brunei yang diketuai Pengiran Muda Mohamed Bolkiah dikatakan tiba di Kota Bharu, Isnin lalu untuk menghadiri majlis akad nikah dan majlis persandingan pasangan terbabit.

Incoming search terms:

Sign up free email newsletter

Stay Updates with this Blog. Get Free email newsletter updates, Enter your Email here:

Don't forget to confirm your email subcription

Leave a Reply to this Post

Stats
Entertainment Blogs Entertainment Blogs Blogged.my Kedai Backlink,Backlink Percuma lebih007's Profile on Ping.sg