(GAMBAR) Kemalangan Ngeri 10 Kenderaan Di Air Keroh | Blog Berita Online

(GAMBAR) Kemalangan Ngeri 10 Kenderaan Di Air Keroh

September 24th, 2012 1 Comment Dalam Negeri, Tragedi & Bencana

Dua maut dalam kemalangan melibatkan 10 kenderaan di persimpangan lampu isyarat Seri Negeri-Pusat Dagangan Antarabangsa Melaka (MITC) petang tadi.

Ketua Polis Daerah Melaka Tengah ACP Salehhudin Abd Rahman berkata yang maut ialah pemandu lori yang membawa muatan dedak ayam, R. Chandran, 47, dan penunggang motosikal, R. Mukeudan@Mukundan, 62.

Salehhudin berkata dalam kejadian kira-kira 3.30 petang itu, lori terbabit yang datang dari arah Bukit Katil dipercayai hilang kawalan akibat brek gagal berfungsi sebelum terbabas masuk ke laluan bertentangan.

“Lori tersebut kemudian merempuh tiga buah kereta, dua lori dan empat motosikal,” katanya.

Katanya akibat rempuhan itu pemandu lori terbabit tersepit di tempat duduk kenderaannya manakala Mukeudan terperosok di bawah lori tersebut sebelum kedua-duanya disahkan meninggal dunia di tempat kejadian.

Dua penunggang motosikal lain dan seorang pemandu kereta turut cedera dalam kemalangan itu.

Sementara itu, Penolong Pengarah Operasi Bomba dan Penyelamat Melaka Lokman Hakim Sulaiman berkata pihaknya menerima panggilan pada 3.30 petang dan bergegas ke tempat kejadian bersama tiga jentera, sebuah van dan dua unit bermotor dari balai bomba Ayer Keroh dan Bukit Katil.

“Operasi mengeluarkan mayat pemandu lori (yang tersepit) mengambil masa lebih tiga jam,” katanya.

Beliau berkata mayat mangsa berjaya dikeluarkan pada 6.40 petang menggunakan pelbagai peralatan termasuk pemotong dan dua buah kren.

Incoming search terms:

Sign up free email newsletter

Stay Updates with this Blog. Get Free email newsletter updates, Enter your Email here:

Don't forget to confirm your email subcription

One Response to “(GAMBAR) Kemalangan Ngeri 10 Kenderaan Di Air Keroh”

  1. egri jgk kemalangan ny.nsib baiek bkan sye gan keluarga,klw tdk xthu nk buat mcm mne????sye hrp allah sentiaa lindungi family sye….aminnnnnnnnnnn

 

Leave a Reply to this Post