Farah Lee Minta Delete Gambar Sebelum Bertudung

By | September 13, 2013

Farah Lee minta gambarnya tanpa tudung dibuang serta merta. Farah Lee, gadis yang digosipkan dirisik oleh pengacara TV3, Ally Iskandar di terengganu meminta sesiapa yang mempunyai gambarnya tanpa tudung agar membuangnya. Gesaan tersebut timbul mungkin berdasarkan rasa ‘berdosa’ lantaran beberapa dakwah kebelakangan ini yang menggesa agar wanita Islam tidak mempamerkan aurat di laman sosial.

“Pengumuman kepada sesiapa yang masih memiliki gambo saya zaman jahiliah dolu-dolu, mintak kerjasama untuk remove dari pandangan umum (fb,fs,ms,flikr,blog etc) and delete aje gambo itu dari file anda ye. Kalau sayang nak delete, crop kan aje tubuh saya. Takpe saya tak kecik hati malah berbesar hati kalau you olls kesayangan mak ni buat macam tu.

“Jika dengan kematian kami dapat melihat wajahMu, matikanlah kami supaya terhindar kami dari fitnah dunia. Jika dengan kematian kami tercampak ke nerakaMu, panjangkanlah hidup kami supaya dapat kami perbanyakkan taubat kepadaMu,” ujar Farah di laman Facebooknya.

Incoming search terms:

Leave a Reply