web analytics
Semakan senarai calon yang bertanding dalam PRU 14 seluruh Malaysia. Para pengundi boleh menyemak calon-calon bagi DUN dan Parlimen masing-masing secara online menerusi laman web rasmi Suruhanjaya Pilihan Raya Malaysia. Untuk membuat semakan, sila tekan sama ada DUN atau Parlimen dan pilih Negeri yang berkaitan. Kemudian, tekan butang semak....
Bila bercakap pasal kondom je mesti korang rasa malu kan?. Tapi sebenarnya kondom mampu menggalakkan seks sihat. Tetapi ramai yang memilih untuk melakukan hubungan intim tanpa menggunakan kondom atas alasan kurang kenikmatan atau tidak selesa. Tapi sekarang ni boleh dikatakan kondom menjadi sesuatu yang menarik kerana hadir dalam pelbagai perisa. Sebelum ini...
Sekali pandang anda mungkin terfikir wanita ini berusia 20-an. Tapi jangan terkejut kerana wanita ini cantik ini baru saja menyambut hari jadinya yang ke-42. Lure Hsu, dari Taiwan kini menjadi sensasi internet disebabkan wajah awet muda yang dimilikinya. Memang tak percaya usianya sudah menjangkau 40 tahun. Menurut Lure, rahsianya kekal awet...
Pernah dengar tak kopi ‘Black Ivory’? Jika anda nak tahu, kopi tersebut dinobat paling mahal didunia. Tapi lepas anda tahu ianya diproses menggunakan tahi gajah, sanggup ke anda nak minum? Kopi ‘Black Ivory’ ini terhasil daripada hasil pencernaan najis binatang yang terkenal di Thailand iaitu gajah. Ia mula diperkenalkan oleh...
Mesti ramai peminat yang nak tahu kat mana tersimpannya Infinity Stone terakhir iaitu Soul Stone. Dalam filem Avengers: Infinity War, akhirnya didedahkan lokasi tersimpannya Soul Stone. Ia tersimpan di sebuah planet di mana lokasi atau peta menuju ke tempat tersebut hanya diketahui oleh Gamora (anak tiri Thanos). Untuk mendapatkan Soul Stone, Thanos...
Mesti ramai dah kenal dengan Instafamous ‘Beby Toratora’ ni. Setiap video makan-makan yang di muat naik oleh gadis ini memang buatkan ramai kecur air liur. Beby Toratora atau nama sebenarnya Atierah Zulfatie kini mempunyai 351 ribu pengikut di Instagram dan sering membuat review makanan. Jika dibandingkan di awal kemunculannya, mesti ramai...
SEKUMPULAN saintis Barat yang membuat kajian tentang kebolehan masyarakat Bajau menyelam lama di dalam air, membuat rumusan ia ada kaitan dengan kebolehan mengadaptasi secara genetik. Melissa Ilardo bersama kumpulan pengkaji dari Universiti Copenhagen, Denmark dan Universiti California, Amerika Syarikat mendedahkan, masyarakat Bajau mampu membuat penyesuaian genetik yang membolehkan mereka bertahan...
Cantik tak ‘wanita’ ini? Namanya Riz Ulala dan dia mengakui merupakan seorang maknyah yang telah melakukan pembedahan di Thailand. Ramai yang cakap Riz Ulala ni lagi cantik dari Nur Sajat! Nak tahu lebih lanjut mengenai Lala, baca biodatanya di bawah: Biodata Riz Ulala, pondan lebih cantik dari Nur Sajat Nama: Riz...
Nasi kerabu merupakan makanan berasal dari Pantai Timur. Biasanya ia dijadikan sarapan pagi kerana rakyat Pantai Timur gemar memakan nasi pada waktu pagi. Kini, nasi kerabu semakin dikenali di seluruh dunia malah nasi kerabu paling sedap di dunia berada di Terengganu, Malaysia. Fauzi Nasi Kerabu diiktiraf sebagai nasi kerabu paling sedap...
Nampaknya ramai lelaki Malaysia yang takut nak berkahwin lepas baca kaji selidik ini. Kaji selidik yang dilakukan Sweet Ring baru-baru ini mendedahkan, kebanyakan wanita Malaysia tidak mahu berkahwin dengan lelaki yang berpendapatan bawah RM5000 sebulan. Memetik laporan China Press, laman sesawang cari jodoh itu mengumpulkan maklumat daripada 500 responden rakyat Malaysia...