“Tahniah, puan disahkan mengandung. Mengikut kiraan, usia janin ini lebih kurang enam minggu,” kata doktor. “Tetapi doktor, kami baru berkahwin 4 minggu yang lalu. Apa orang lain akan kata nanti?” soal pasangan berkenaan. Pasangan ini bernikah dan naik pelamin pada 28 Januari 2017 iaitu pada cuti raya Cina yang lalu. Empat...
Baru-baru ini kecoh mengenai kisah beg tangan Hermes Birkin yang dikatakan milik isteri bekas Perdana Menteri, Datin Seri Rosmah Mansor cuba dipindahkan, bernilai ratusan ribu ringgit setiap satunya. Apa keistimewaan beg Hermes Birkin ini yang membuatkan harganya sangat mahal? Cerita di sebalik beg tangan Hermes Birkin adalah sangat ringkas, iaitu...
Negeri Sabah dan Sarawak sememangnya terkenal dengan pelbagai lokasi menarik yang cukup berbaloi untuk dikunjungi. Selain Kundasang, Kuching dan Kota Kinabalu yang merupakan lokasi terkenal, ada banyak tempat lain yang cukup berbaloi untuk anda kunjungi. Antaranya, 5 lokasi ini. #1 Taman Negara Bako Taman Negara tertua di Sarawak yang terletak lebih...
Sekali pandang anda mungkin terfikir wanita ini berusia 20-an. Tapi jangan terkejut kerana wanita ini cantik ini baru saja menyambut hari jadinya yang ke-42. Lure Hsu, dari Taiwan kini menjadi sensasi internet disebabkan wajah awet muda yang dimilikinya. Memang tak percaya usianya sudah menjangkau 40 tahun. Menurut Lure, rahsianya kekal awet...
Tarikh akhir pengeposan Pos Laju Sempena Hari Raya Aidilfitri 2018. Khusus kepada peniaga online, perlu dimaklumkan bahawa tarikh akhir pengeposan pos laju sempena hari raya Aidilfitri mestilah sebelum atau pada 9 Jun 2018. Peniaga perlu mengepos dan menerima tempahan sebelum tarikh tersebut supaya barang yang dipos selamat tiba sebelum...
Cara claim duit balik mengundi sempena pilihanraya. Untuk info, hanya sesetengah kawasan sahaja yang memberikan kemudahan elaun atau claim kos perjalanan ketika mengundi. Ini bergantung kepada parti yang bertanding dikawasan tersebut. Kami yakin bahawa terdapat beberapa kawasan diberikan elaun kepada pengundi sempena mengundi nanti. Cara Claim Duit Balik Mengundi Anda boleh...
Jadual waktu rasmi peperiksaan SPM 2018 (Sijil Pelajaran Malaysia). Berikut adalah jadual waktu peperiksaan bertulis Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) untuk tahun 2018 yang telah dikeluarkan oleh Lembaga Peperiksaan, Kementerian Pendidikan Malaysia. Peperiksaan bertulis SPM 2018 akan diadakan mulai 13 November sehingga 13 Disember 2018. Jadual Waktu Peperiksaan SPM 2018 Jadual peperiksaan...
Semakan daftar pemilih pilihanraya SPR secara online dan SMS. Sudahkah anda bersedia untuk melaksanakan tanggungjawab sebagai pengundi pada PRU14 akan datang? Sebelum keluar mengundi, pastikan anda periksa dan semak daftar pemilih dan lokasi mengundi terlebih dahulu. Berikut cara untuk membuat semakan yang boleh dilakukan secara online atau menerusi SMS. Semakan...
Siapa tak kenal dengan biskut Famous Amos, kan? Yang paling popular dah tentu biskut cip coklatnya. Sekali makan memang tak boleh berhenti. Tahu-tahu dah habis sepaket. Tak pernah cukup nak disimpan! Biskut macam ni bukan saja Hari Raya yang laku, hari biasa pun best makan di rumah. Siapa yang minat...
Sejak beberapa hari yang lalu, beg tangan Birkin dari jenama terkemuka dan mewah Hermes jadi bualan di laman sosial negara ini. Puncanya kerana ia antara barang yang dirampas dalam satu serbuan di kediaman bekas pemimpin negara. Sebanyak 284 kotak berisi beg ini telah dirampas. Ia mengejutkan netizen kerana harga sebuah...