web analytics
Semalam, kapal mewah Equanimity milik jutawan penuh kontroversi, Jho Low telah pun selamat berlabuh di Perlabuhan Klang setelah menempuh perjalanan selama 20 jam dari Indonesia. Kapal yang berharga RM1 billion itu telah dirampas oleh pihak berkuasa Indonesia ketika di Bali pada Februari lalu sebelum ianya diserahkan kepada kerajaan Malaysia kelmarin. Memandangkan...
“Tahniah, puan disahkan mengandung. Mengikut kiraan, usia janin ini lebih kurang enam minggu,” kata doktor. “Tetapi doktor, kami baru berkahwin 4 minggu yang lalu. Apa orang lain akan kata nanti?” soal pasangan berkenaan. Pasangan ini bernikah dan naik pelamin pada 28 Januari 2017 iaitu pada cuti raya Cina yang lalu. Empat...
Sejak beberapa hari yang lalu, beg tangan Birkin dari jenama terkemuka dan mewah Hermes jadi bualan di laman sosial negara ini. Puncanya kerana ia antara barang yang dirampas dalam satu serbuan di kediaman bekas pemimpin negara. Sebanyak 284 kotak berisi beg ini telah dirampas. Ia mengejutkan netizen kerana harga sebuah...
Kemajuan sosial media kini yang memudahkan sesiapa sahaja mendaftar akaun baharu sama ada untuk kegunaan sendiri atau anak-anak seperti yang dilakukan oleh kebanyakan selebriti masa kini. Kini Facebook dalam usaha untuk menguatkuasa undang-undang yang hanya membenarkan pengguna berusia 13 tahun ke atas dengan lebih tegas. Dalam usaha untuk melaksanakan sekatan ini,...
Tarikh akhir pengeposan Pos Laju Sempena Hari Raya Aidilfitri 2018. Khusus kepada peniaga online, perlu dimaklumkan bahawa tarikh akhir pengeposan pos laju sempena hari raya Aidilfitri mestilah sebelum atau pada 9 Jun 2018. Peniaga perlu mengepos dan menerima tempahan sebelum tarikh tersebut supaya barang yang dipos selamat tiba sebelum...
Sekarang ni ramai sangup berhabis duit dan menelan pil kurus semata-mata impikan berat badan idaman. Namun, perkongsian oleh seorang wanita baru-baru ini membuktikan bahawa anda tak perlu berhabis duit untuk kurus. Yang paling penting disiplin diri. Kali ini kami kongsikan tips diet dari seorang jurusolek terkenal. Bukan saja badan makin langsing,...
Mesti ramai yang tertanya-tanya kenapa lelaki warga Bangladesh selalu berpegangan tangan apabila berjalan. Jom baca tulisan Saiful Nang yang menjelaskan sebab kenapa mat bangla suka pegang tangan di bawah. Biasa kita lihat bangla lelaki dengan lelaki jalan berpegangan tangan kan? Perkara yang sama saya jumpa di Mekah dan Madinah ini....
Mesti ramai peminat yang nak tahu kat mana tersimpannya Infinity Stone terakhir iaitu Soul Stone. Dalam filem Avengers: Infinity War, akhirnya didedahkan lokasi tersimpannya Soul Stone. Ia tersimpan di sebuah planet di mana lokasi atau peta menuju ke tempat tersebut hanya diketahui oleh Gamora (anak tiri Thanos). Untuk mendapatkan Soul Stone, Thanos...
Penggunaan ubat gigi arang kini menjadi trend di kalangan masyarakat yang mahu memiliki gigi yang putih dan berseri. Namun, disebalik penggunaan produk yang tidak disyorkan atau tidak dapat pengesahan dari mana-mana pakar, pasti akan ada kesan buruk kepada pengguna pada masa akan datang. Baru-baru ini, Dr. Amalina Bakri telah memuat naik...
Mesti ramai dah kenal dengan Instafamous ‘Beby Toratora’ ni. Setiap video makan-makan yang di muat naik oleh gadis ini memang buatkan ramai kecur air liur. Beby Toratora atau nama sebenarnya Atierah Zulfatie kini mempunyai 351 ribu pengikut di Instagram dan sering membuat review makanan. Jika dibandingkan di awal kemunculannya, mesti ramai...