Mesti ramai peminat yang nak tahu kat mana tersimpannya Infinity Stone terakhir iaitu Soul Stone. Dalam filem Avengers: Infinity War, akhirnya didedahkan lokasi tersimpannya Soul Stone. Ia tersimpan di sebuah planet di mana lokasi atau peta menuju ke tempat tersebut hanya diketahui oleh Gamora (anak tiri Thanos). Untuk mendapatkan Soul Stone, Thanos...
Apa perkara pertama yang anda fikirkan setiap kali mendengar perkataan Marijuana atau dikenali sebagai ganja? Selalunya hukuman gantung sampai mati atau ketagihan antara perkara yang terlintas di fikiran. Penyalahgunaan marijuana menjadi punca kepada ketagihan, pelbagai aktiviti jenayah dan memusnahkan masa depan. Ia juga boleh menyebabkan kelahiran bayi pramatang, penurunan IQ,...
Rakyat Malaysia memang gemar makan aiskrim, lihat saja berapa banyak kafe dessert yang banyak didapati terutama di kawasan Lembah Klang. Biasanya mesti anda suka makan aiskrim pada waktu petang dan malam bukan? Tapi, tahukah anda kalau anda makan aiskrim di waktu pagi akan membuatkan anda bijak? Walaupun ia kedengaran agak pelik...
"Saya perlu nampak cantik agar rakyat miskin melihat saya sebagai bintang mereka," itu kenyataan yang pernah dilafazkan bekas First Lady Filipina, Imelda Marcos. Bertopengkan status First Lady, Imelda menggunakan wang rakyat Filipina selama lebih 20 tahun untuk bermewah-mewah dan berbelanja sakan. Sikap tamak dan boros isteri Presiden Filipina itu memaksa rakyat...
Bila bercakap pasal kondom je mesti korang rasa malu kan?. Tapi sebenarnya kondom mampu menggalakkan seks sihat. Tetapi ramai yang memilih untuk melakukan hubungan intim tanpa menggunakan kondom atas alasan kurang kenikmatan atau tidak selesa. Tapi sekarang ni boleh dikatakan kondom menjadi sesuatu yang menarik kerana hadir dalam pelbagai perisa. Sebelum ini...
Lebuhraya direka bagi memudahkan pengguna jalan raya untuk sampai ke destinasi pilihan dengan cepat dan selesa namun bagi sebuah jalan raya yang sedang dibina di Rawang ketika ini, ia mungkin bukan definisi sesuai bagi menggambarkan struktur keseluruhan. Perkenalkan Rawang Bypass, lebuhraya paling tinggi dan menggerunkan di Malaysia. Lebuhraya yang dibina bagi...
Nampaknya ramai lelaki Malaysia yang takut nak berkahwin lepas baca kaji selidik ini. Kaji selidik yang dilakukan Sweet Ring baru-baru ini mendedahkan, kebanyakan wanita Malaysia tidak mahu berkahwin dengan lelaki yang berpendapatan bawah RM5000 sebulan. Memetik laporan China Press, laman sesawang cari jodoh itu mengumpulkan maklumat daripada 500 responden rakyat Malaysia...
KUALA TERENGGANU - Pengambilan makanan yang seimbang dan mengandungi protein tinggi daripada sumber ikan dilihat mampu merangsang minda, sekali gus dilihat antara faktor yang menyumbang kepada pencapaian cemerlang dalam akademik pelajar di Terengganu. Timbalan Pengarah (Penyelidikan dan Penerbitan) Pusat Pengurusan Penyelidikan Inovasi dan Pengkomersilan (RMIC), Universiti Sultan Zainal Abidin (UniSZA),...
Sekarang ni ramai sangup berhabis duit dan menelan pil kurus semata-mata impikan berat badan idaman. Namun, perkongsian oleh seorang wanita baru-baru ini membuktikan bahawa anda tak perlu berhabis duit untuk kurus. Yang paling penting disiplin diri. Kali ini kami kongsikan tips diet dari seorang jurusolek terkenal. Bukan saja badan makin langsing,...
Jadual waktu berbuka puasa dan imsak bagi negeri Terengganu 2018 bersamaan 1439H. Takwim ini merangkumi kesemua 4 zon di seluruh negeri Terengganu iaitu Zon 1 (Kuala Terengganu, Marang, Kuala Nerus), Zon 2 (Besut, Setiu), Zon 3 (Hulu Terengganu), Zon 4 (Kemaman dan Dungun). Semoga jadual waktu sahur dan iftar...