Tak pernah pula terfikir untuk nak curi duit satu sen sebab kalau curi pun apa yang boleh dapat, betul tak? Daripada curi satu sen baik lah curi RM100 terus boleh lah beli kasut baru ke. Tapi, pernah tak korang terfikir dengan mencuri duit satu sen ni boleh jadi jutawan? Ini...
Semalam, kapal mewah Equanimity milik jutawan penuh kontroversi, Jho Low telah pun selamat berlabuh di Perlabuhan Klang setelah menempuh perjalanan selama 20 jam dari Indonesia. Kapal yang berharga RM1 billion itu telah dirampas oleh pihak berkuasa Indonesia ketika di Bali pada Februari lalu sebelum ianya diserahkan kepada kerajaan Malaysia kelmarin. Memandangkan...
Di zaman serba moden ini, rupa paras serta personaliti menarik menjadi salah satu faktor untuk lebih mudah didekati. Bukan sahaja golongan selebriti, tetapi pendakwah juga dilihat makin hari semakin segak bergaya. Wajah yang tampan, tutur bicara yang tertib, serta personaliti menawan antara daya tarikan untuk menarik minat orang ramai khususnya...
Guru yang memiliki rupa paras menarik akan menghasilkan keputusan peperiksaan lebih baik, demikian menurut satu kajian baharu seperti laporan akhbar The Mirror. Pasukan penyelidik Universiti Nevada di Amerika Syarikat yang melakukan kajian itu berkata, keputusan peperiksaan meningkat jika guru yang mengajar memiliki rupa paras menawan. Dalam kajian itu, pasukan saintis berkenaan...
Permohonan Rumah Mampu Milik (RMM) Terengganu 2018 kini dibuka. Sukacita dimaklumkan permohonan rumah mampu milik kepada rakyat Negeri Terengganu kini dibuka bermula Rabu, 30 Mei 2018. Permohonan boleh dibuat secara online menerusi laman web eperumahan.terengganu.gov.my. Semoga dengan inisiatif ini dapat memenuhi impian semua memiliki rumah sendiri. Syarat-Syarat Permohonan RMM Terengganu ...
Mesti ramai peminat yang nak tahu kat mana tersimpannya Infinity Stone terakhir iaitu Soul Stone. Dalam filem Avengers: Infinity War, akhirnya didedahkan lokasi tersimpannya Soul Stone. Ia tersimpan di sebuah planet di mana lokasi atau peta menuju ke tempat tersebut hanya diketahui oleh Gamora (anak tiri Thanos). Untuk mendapatkan Soul Stone, Thanos...
Ramai dalam kalangan umat Islam masih tertanya-tanya apakah hukum bagi mereka memberi makan daging korban kepada orang kafir (non-muslim). Berikut penjelasan yang dibuat oleh Mufti Wilayah Persekutuan, Datuk Dr. Zulkifli Mohamad Al Bakri. Hukum memberi daging korban kepada bukan Islam Allah SWT berfirman: فَكُلُواْ مِنۡهَا وَأَطۡعِمُواْ ٱلۡقَانِعَ وَٱلۡمُعۡتَرَّۚ كَذَٰلِكَ سَخَّرۡنَٰهَا لَكُمۡ لَعَلَّكُمۡ...
Tarikh akhir pengeposan Pos Laju Sempena Hari Raya Aidilfitri 2018. Khusus kepada peniaga online, perlu dimaklumkan bahawa tarikh akhir pengeposan pos laju sempena hari raya Aidilfitri mestilah sebelum atau pada 9 Jun 2018. Peniaga perlu mengepos dan menerima tempahan sebelum tarikh tersebut supaya barang yang dipos selamat tiba sebelum...
Rakyat Malaysia memang gemar makan aiskrim, lihat saja berapa banyak kafe dessert yang banyak didapati terutama di kawasan Lembah Klang. Biasanya mesti anda suka makan aiskrim pada waktu petang dan malam bukan? Tapi, tahukah anda kalau anda makan aiskrim di waktu pagi akan membuatkan anda bijak? Walaupun ia kedengaran agak pelik...
Kita semua tahu, Malaysia adalah antara yang sungguh cepat dalam menjangkau peratusan diabetes yang ramai dan melalui laporan portal Bernama baru-baru ini, wanita di Terengganu mencatat peratusan tertinggi di dalam negara yang menghidap diabetes. BACA: Terengganu paling ramai pelajar genius - Kajian Menurut Pengarah Kesihatan Negeri Dr Mohammad Omar, dari Januari...