web analytics
Sejak beberapa hari yang lalu, beg tangan Birkin dari jenama terkemuka dan mewah Hermes jadi bualan di laman sosial negara ini. Puncanya kerana ia antara barang yang dirampas dalam satu serbuan di kediaman bekas pemimpin negara. Sebanyak 284 kotak berisi beg ini telah dirampas. Ia mengejutkan netizen kerana harga sebuah...
Sekarang ni ramai sangup berhabis duit dan menelan pil kurus semata-mata impikan berat badan idaman. Namun, perkongsian oleh seorang wanita baru-baru ini membuktikan bahawa anda tak perlu berhabis duit untuk kurus. Yang paling penting disiplin diri. Kali ini kami kongsikan tips diet dari seorang jurusolek terkenal. Bukan saja badan makin langsing,...
Jadual waktu berbuka puasa dan imsak bagi negeri Terengganu 2018 bersamaan 1439H. Takwim ini merangkumi kesemua 4 zon di seluruh negeri Terengganu iaitu Zon 1 (Kuala Terengganu, Marang, Kuala Nerus), Zon 2 (Besut, Setiu), Zon 3 (Hulu Terengganu), Zon 4 (Kemaman dan Dungun). Semoga jadual waktu sahur dan iftar...
"Saya perlu nampak cantik agar rakyat miskin melihat saya sebagai bintang mereka," itu kenyataan yang pernah dilafazkan bekas First Lady Filipina, Imelda Marcos. Bertopengkan status First Lady, Imelda menggunakan wang rakyat Filipina selama lebih 20 tahun untuk bermewah-mewah dan berbelanja sakan. Sikap tamak dan boros isteri Presiden Filipina itu memaksa rakyat...
Jadual dan tarikh pembayaran pencen kakitangan awam 2018. Jadual rasmi pembayaran pencen ini dikeluarkan oleh Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA) untuk memudahkan para pesara kerajaan menguruskan perbelanjaan masing-masing. Selalunya pencen dibayar sehari lebih awal daripada gaji kakitangan awam. Berikut dikongsikan tarikh pembayaran atau jadual pembayaran pencen bulanan tahun 2018. Untuk...
Senarai terkini harga minyak petrol dan diesel minggu ini. Umum sedia maklum yang harga runcit rasmi petrol dan diesel di pasaran Malaysia telah ditetapkan secara mingguan bermula 30 Mac 2017. Langkah ini menggantikan penetapan harga minyak secara bulanan yang dilaksanakan sebelum ini. Berapakah harga minyak terkini mingguan Petrol Dan...
Pernah dengar tak kopi ‘Black Ivory’? Jika anda nak tahu, kopi tersebut dinobat paling mahal didunia. Tapi lepas anda tahu ianya diproses menggunakan tahi gajah, sanggup ke anda nak minum? Kopi ‘Black Ivory’ ini terhasil daripada hasil pencernaan najis binatang yang terkenal di Thailand iaitu gajah. Ia mula diperkenalkan oleh...
Semakan senarai calon yang bertanding dalam PRU 14 seluruh Malaysia. Para pengundi boleh menyemak calon-calon bagi DUN dan Parlimen masing-masing secara online menerusi laman web rasmi Suruhanjaya Pilihan Raya Malaysia. Untuk membuat semakan, sila tekan sama ada DUN atau Parlimen dan pilih Negeri yang berkaitan. Kemudian, tekan butang semak....
Tak pernah pula terfikir untuk nak curi duit satu sen sebab kalau curi pun apa yang boleh dapat, betul tak? Daripada curi satu sen baik lah curi RM100 terus boleh lah beli kasut baru ke. Tapi, pernah tak korang terfikir dengan mencuri duit satu sen ni boleh jadi jutawan? Ini...
Apa perkara pertama yang anda fikirkan setiap kali mendengar perkataan Marijuana atau dikenali sebagai ganja? Selalunya hukuman gantung sampai mati atau ketagihan antara perkara yang terlintas di fikiran. Penyalahgunaan marijuana menjadi punca kepada ketagihan, pelbagai aktiviti jenayah dan memusnahkan masa depan. Ia juga boleh menyebabkan kelahiran bayi pramatang, penurunan IQ,...