Malaysia memang terkenal dengan pelbagai jenis makanan untuk golongan yang suka makan lewat malam. Semakin lewat malam, semakin ramai pula membanjiri gerai makan yang masih dibuka hingga awal pagi.

Boleh dikatakan ramai suka makan burger apabila lapar tengah malam kerana ia sedap dan mudah didapati.

Kini, burger special yang kita sering makan dikenali seluruh dunia! Ia semakin popular setelah Insider Food memuatnaik video penyediaan video burger special berasal dari Malaysia.

Mereka teruja kerana daging burger itu dibungkus oleh sebiji telur dan diletakkan sos di bahagian dalam daging burger yang dibungkus telur tadi.

Selain itu, video itu juga menyatakan rahsia keenakan burger itu datang daripada pelbagai rempah ratus Malaysia dan perasa kari khas serta mayonis pedas.

Mungkin cara daging burger itu dibungkus dengan telur membuatkan mereka teruja melihatnya kerana burger di luar negara tak sama seperti burger special Malaysia (walaupun timun diganti dengan salad).

Jualan burger Malaysia itu diadakan bersempena The Malaysian Project di Queens International Night Market, The Meadows Music & Arts Festival dan festival lain sekitar bandar New York.

Loading...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.